Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Дамјановић на радном састанку са представницима Министарства одрживог развоја и туризма и ЦАНУ-а

Објављено: 18.04.2018. 17:37 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke

Министарка науке др Сања Дамјановић састала се данас са представницима Црногорске академије наука и умјетности академицима проф.др Љубишом Станковићем, проф.др Перком Вукотићем и представницима Министарства одрживог развоја и туризма, Тамаром Дјуровић, начелницом Дирекције за заштиту ваздуха и заштиту од буке у животној средини и Наташом Бјелицом, самосталном савјетницом у истој Дирекцији.

На састанку је било ријечи о припреми конкретних пројеката из програма ЕУРАТОМ са јаким конзорцијумом партнера из Европе, што би осим за научни аспект било важно и на путу испуњавања захтјева у процесу интеграција Црне Горе у ЕУ у области заштите животне средине. У Црној Гори је у протеклом периоду реализован пројекат „Истраживање радиоактивности у животној средини“ под руководством ЦАНУ, тако да би наставак истраживања и јачање истраживачких тимова могли да се остваре кроз ЕУ програме.

У том контексту, сарадња на овом програму може представљати одличну спону за учешће у Оквирном ЕУ програму за истраживање и иновације Хоризонт 2020, чије повећање партиципирања је приоритет Министарства науке, а мора бити и академске заједнице, као и привредног сектора, закључено је на састанку.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?