Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић отворио „Дане отворених врата – мјесец телекомуникација“, манифестацију посвећену радиоаматеризму

Објављено: 18.04.2018. 18:41 Аутор: мод
Министар одбране, мр Предраг Бошковић, отворио је манифестацију „Дани отворених врата – мјесец телекомуникација“, коју организује Савез радиоаматера Црне Горе у знак обиљежавања три датума - 18. априла, Свјетског дана радио аматера, 17. маја, Свјетског дана телекомунукација и информатичког друштва, као и 70 година постојања Радио клуба „Подгорица“.

Бошковић је казао да му је част да отвори манифестацију која је посвећена афирмацији и популаризацији тако хумане дјелатности, чији значај посебно долази до изражаја у тешким моментима природних и осталих катастрофа и ванредних ситуација
.
„Значај радиоаматеризма најбоље схватимо у вријеме ратних дешавања, када повезујете породице, у вријеме поплава, земљотреса и осталих ванредних ситуација“, казао је министар, подсјећајући да је тако било и током земљотреса у Црној Гори, 1979, током рата на простору бивше Југославије, али и током поплава 2010. или ванредне ситуације 2012. године у нашој земљи. 
 
Ђуро Вучинић, потпредсједник Савеза радиоаматера Црне Горе је подсјетио да је Свјетска организација радиоаматера формирана 1928. године у Паризу, са 24 земље оснивача, да би данас окупљала савезе из око 160 земаља, са више милиона лиценцираних радиооператора.
Он је казао да ће током мјесец дана трајања манифестације интензивно радити на афирмацији радиоаматеризма по црногорским општинама, као и на оживљавању клубова. 
 
Малој свечаности у просторијама клуба „Подгорица“, који обитава на истој адреси у Новака Милошева од свога оснивања, 1948. године, присуствовали су представници Директората за ванредне ситуације, Агенције за електронске медије, Агенције за телекомуникације, као и бивша министарка одбране, проф. др Милица Пејановић Ђуришић.

Савез радиоаматера Црне Горе основан је 1950. године. 

mod   mod mod


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?