Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана конференција „Изазови у сусрет примјене новог Закона о државним службеницима и намјештеницима“

Објављено: 18.04.2018. 20:20 Аутор: МЈУ

Конференција на тему „Изазови у сусрет примјене новог Закона о државним службеницима и намјештеницима“ отворена је данас у организацији Министарства јавне управе и Управе за кадрове.

На конференцији су говорили Горан Јоветић, државни секретар Министарства јавне управе, Светлана Вуковић, директорица Управе за кадрове и Лутз Кобер, директор Ханнс Сеидел Стифунг за Србију и Црну Гору.

-Нови Закон о државним службеницима и намјештеницима ступа на снагу 1. јула 2018. године и посебан акценат је стављен на побољшање нивоа одговорности и стручности државних службеника и намјештеника и унапријеђен је нормативни оквир за службенички систем, створени услови за квалитетније управљање људским ресурсима у смислу запошљавања и напредовања по систему заслуга, те јачање професионализма, одговорности, отворености и ефикасности, како на државном, тако и на локалном нивоу, рекао је државни секретар Јоветић.

„Доношењем овог закона у року планираном Стратегијом реформе јавне управе за период 2016-2020. Влада Црне горе показује јасно опредјељење и пуну посвећеност остварењу зацртаних стратешких циљева у области реформе јавне управе, нагласио је Јоветић.

Циљ организовања конференције је представљање новог Закона о државним службеницима и намјештеницима, као и изазови код примјене у наредном периоду. Унапређење службеничког система ће бити у фокусу, не само на централном нивоу, већ и на локалном нивоу кроз нови Закон о локалној самоуправи. Такође, учесници ће имати прилику да се упознају са службеничким системом Републике Србије и системом управљања људским ресурсима у Републици Кореји.

На конференцији, која се одржава 18. и 19. априла, представници СИГМА-е представиће резултате спроведене анализе и будуће изазове код професионализације високо руководног кадра у државној управи Црне Горе.

Министарство јавне управе

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?