Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Мојковац: У гепеку возила откривена одстријељена заштићена врста дивљачи чији је лов забрањен; слиједе вјештачења ради процесуирања овог догађаја

Објављено: 19.04.2018. 17:35 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења безбједности Мојковац јуче су открили одстријељену дивљач која припада заштићеној врсти и чији је лов забрањен. Дивљач, устријељени дивојарац, се налазила у гепеку возила које је полиција ради провјере зауставила на основу оперативних сазнања. У возилу су се налазила три лица. Пронађено је и оружје које је, како се сумња, употријебљено за одстријел заштићене врсте дивљачи.

Наиме, службеници ОБ Мојковац су јуче око 17,00 часова, поступајући на основу оперативних сазнања да је извршено кривично дјело незаконит лов, у мјесту Поља, на регионалном путу Мојковац – Ђурђевића Тара, зауставили и контролисали возило „ВW Голф ИИИ“, мојковачких регостарских ознака. Возилом је управљао Р.М. (24) из Мојковца, док су се у возилу као сапутници налазили В.Б. (28) и Р.Ч. (28), такође из Мојковца.

Прегледом возила пронађено је ватрено оружје – пушка „Застава“ М 70 цал. 7 мм, власништво Р.Ч, са два комада муниције у оквиру, и одстријељена дивљач – дивојарац чији је лов, као заштићене врсте, забрањен.

О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Бијелом Пољу. Од ова три лица су у полицијским просторијама ОБ Мојковац узете изјаве. Од њих је одузета одстријељена дивљач, која је упућена на обдукцију у ветернарску установу. Такође је одузето и оружје ради вјештачења. Узети су и брисеви – СЕМ стубићи од ова три лица ради утврђивања присуства барутних честица.

Надлежни тужилац ће се изјаснити о квалификацији кривичног дјела након извршених анализа и вјештачења.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?