Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет тајландске принцезе Маха Цхакри Сириндхорн и министра културе Александра Богдановића

Објављено: 19.04.2018. 21:29 Аутор: Министарство културе
Министар културе Александар Богдановић био је домаћин тајландској принцези Маха Цхакри Сириндхорн, која је том приликом обишла и институције културе на Цетињу.

Принцеза Сириндхорн, из династије Цхакри, заједно са министром Богдановићем посјетила је Музеј краља Николе, а потом Историјски и Умјетнички музеј Народног музеја Црне Горе.

Током разговора са министром Богдановићем, гошћа са Тајланда говорила је о потенцијалној сарадњи двије државе у области културе. Они су се сагласили како двије државе располажу изузетним туристичким и културним ресурсима, што је - како је наглашено - добра основа за успостављање садржајне сарадње, која би уједно снажно допринијела билатералним односима Црне Горе и Тајланда.

Након сусрета са министром Богдановићем и обиласка институција културе, принцеза Сириндхорн је нагласила како је импресионирана Црном Гором, а прије свега њеним природним љепотама и културном баштином, која је - како је додала - видљива на сваком кораку.

Током посјете Музеју краља Николе, тајландска принцеза Сириндхорн записала је “Хвала вам што сте ми показали дворац са важним и фасцинантним причама о вашој земљи”.

MKUMKU

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?