Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никшић: Расвијетљено активирање експлозива на вратима пословног простора извршено 2015. године; против осумњиченог поднијета кривична пријава

Објављено: 23.04.2018. 19:45 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић расвијетлили су активирање експлозивне направе на вратима пословног објекта у Никшићу које је извршено у октобру 2015. године. Због основане сумње да је починио ово кривично дјело уз кривичну пријаву тужиоцу је приведен Д.Ђ. (38) из Никшића.

Наиме, 04.10.2015. године око 22,00 часа, у улици ВИ Црногорске у Никшићу, на вратима пословног простора власништво Д.Д. активирана је експлозивна направа, усљед чега је наступила материјална штета на овом простору. Увиђај на лицу мјеста извршен је од стране полицијских службеника ЦБ Никшић, а том приликом из центра експлозије изузети су материјални трагови који су упућени у Форензички центар у циљу утврдјивања о каквој експлозивној материји се ради. Након извршеног вјештачења, утврђено је да је на вратима наведеног пословног простора активиран ултрабризантни експлозив ТНТ.

Криминалистичком обрадом дошло се до сумње да је Д.Ђ. извршио наведено кривично дјело на начин што је, 04.10.2015. године око 22,00 часа, у улици ВИ Црногорске у Никшићу, спорогорећим штапином активирао експлозивну материју ТНТ на вратима пословног простора власниство Д.Д.

О свему је обавијештен надлежни државни тужилац који је квалификовао кривично дјело.

Од осумњиченог Д.Ђ. је у полицијским просторијама узета изјава. Он је уз кривичну пријаву приведен државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Никшићу, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?