Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Расвијетљени насилничко понашање, два разбојништва и тешка крађа

Објављено: 23.04.2018. 19:51 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су током претходних пар дана расвијетлили више кривичних дјела. Слободе су лишена четири малољетника због сумње да су починила кривично дјело насилничко понашање на штету такође малољетног лица. Осим тога, расвијетљена су и два разбојништва и једна тешка крађа за чије извршење је осумњичено укупно шест лица.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су, поступајући на основу пријаве родитеља малољетног лица да је више малољетника напало његовог сина у дворишту једне основне школе у Подгорици, предузели мјере и радње које су довеле до расвјетљавања овог догађаја. Прикупљене су потребне информације и са лица мјеста је изузет и видео надзор. У консултацији са надлежним тужиоцем, слободе су лишена четири лица која су идентификована као лица која су, како се сумња, 16.04.2018. године напала малољетника. Лица лишена слободе, Д.С, Ј.Б, А.О. и Н.Р. су осумњичена да су, на штету малољетног суграђанина В.С, починила кривично дјело насилничко понашање. Ова четири малољетна лица су, како се сумња, физички напала малољетног В.С. и код њега изазвала осјећај страха и угрожености. Ова четири лица су, уз кривичну пријаву, приведена надлежном тужиоцу за малољетнике, због основане сумње да су починила наведено кривично дјело.

Осим тога, службеници ЦБ Подгорица идентификовали су пет малољетних лица која су, сумња се, починила два разбојништва у два дана. С тим у вези, надлежном тужиоцу за малољетнике поднијет је посебни извјештај, као допуна кривичних пријава претходно поднијетих по непознатом извршиоцу, против малољетних Б.Х, И.Ц, Ф.С, Ј.М. и Н.С, настањених у Подгорици, због основане сумње да су, на штету два возача у такси фирмама, починили два кривична дјела разбојништво. Они су, како се сумња, једно кривично дјело починили 18.04.2018. а друго сјутрадан, 19.04.2018. године. У првом разбојништву ова лица су, сумња се, уз употребу физичке силе и пријетњу ножем од таксисте отуђила 20 еура, док су у у другом разбојништву употребом физичке силе од таксисте отуђила 15 еура.

Такође је расвијетљена и тешка крађа за коју је осумњичен А.Ф. (45), држављанин Републике Србије. Он је, како се сумња, из стана у Подгорици од власника отуђио златни накит и двије умјетничке слике. А.Ф. је лишен слободе и уз кривичну пријаву је приведен надлежном тужиоцу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?