Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Конкурс: ГЕНЕ Награда за иновације у глобалном образовању

Објављено: 23.04.2018. 21:16 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Друго издање ГЕНЕ Награде за иновације у глобалном образовању подржава иницијативе глобалног образовања које олакшавају позитивне промјене кроз критичке анализе, креативност, партиципацију и иновације, са крајњим циљем да инспиришу креаторе јавних политика.
Конкурс за Награду за иновације у глобалном образовању је отворен 20. априла. Награду додјељује Мреже глобалног образовања у Европи (ГЕНЕ).

У 2018. години биће додијељено по 10.000 еура за 5 иновативних иницијатива.
20 иницијатива, укључујући и 5 награђених, добиће признање у публикацији.

Циљ конкурса је да понуди признање за недавно завршене или тренутне иновативне иницијативе у глобалном образовању у Европи које олакшавају трансформативно учење, као и да прикупи примјере иновативне праксе и да прошири учење од иницијатива глобалног образовања до креатора политика широм Европе.

Мрежа глобалног образовања у Европи (ГЕНЕ) је мрежа министарстава, агенција и других тијела чија су одговорност политике о глобално образовању, стретегије, финансирање и координација на националном нивоу у европским земљама. ГЕНЕ данас окупља преко 40 агенција из 25 европских земаља, те шири политику учења кроз умрежавање.

Ко може да се пријави?

Организације које покрећу инспиративне иницијативе у глобалном образовању у свим европским земљама, укључујући и оне које нијесу чланице ЕУ. Иницијативе морају бити у току или недавно завршене (2018. године).
Како се пријавити?
Заинтереоване организације треба да попуне онлине пријаву у склопу које ће да приложе документ са описом своје иницијативе (до 1000 ријечи), као и кратки видео запис (2-5 мин). *Као дио ваше апликације потребно је да убаците линк за видео.
Молим вас да покријете све елементе које сматрате важним, како би комисија која ће вршити одабир могла боље да разумије сврху, процес, учење и исход ваше иницијативе.

Нека од питања која би могла бити од користи у опису иницијативе:
- Зашто је ово активност глобалног образовања?
- Како ваша иницијатива доприноси трансформативном учењу?
- На који начин се одвија учење?
- Које аспекте сматрате иновативним?
Онлине апликацију је доступна на сљедећој web страници:
хттп://гене.еу/аwард/апплицатион/

Крајњи рок за подношење апликација је 8. јун 2018. године.

За сва питања у вези са конкурсом, молимо вас да контактирате:
Дитта Триндаде Долејсиова, ГЕНЕ Секретаријат
маил: дитта.долејсиова@гене.еу

За више информација о награди посјетите сајт: www.гене.еу/аwард

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?