Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан састанак са делегацијом Војске Словеније по питању заједничког учешћа на међународној вјежби “ТРИДЕНТ ЈУНЦТУРЕ 18“

Објављено: 19.04.2018. 20:23 Аутор: ВЦГ

У Мултимедијалној сали Министарства одбране, реализован је састанак припадника Војске Црне Горе са делегацијом Војске Словеније, током којег су разматране двије тачке: Заједничко учешће припадника Војске Црне Горе и Војске Словеније на међународној вјежби “ТРИДЕНТ ЈУНЦТУРЕ 18“ и заједничко ангажовање у оквиру “Енханцед Форwард Песенце“ и афилијацији снага.

На састанцима је постигнут договор о реализацији заједничког учешћа на међународној вјежби “ТРИДЕНТ ЈУНЦТУРЕ 18“ и усвојене смјернице даљег развоја заједничког ангажовања у оквиру “Енханцед Форwард Песенце“ и афилијацији снага. Делегацију Војске Словеније предводио је начелник Одјељења за развој (Ј-5) Генералштаба Војске Словеније пуковник Петер Старц, док су делегацију ВЦГ предводили вршилац дужности начелника Одјељења за обуку (Г-7) Генералштаба Војске Црне Горе потпуковник Живко Ракочевић и вршилац дужности начелника Одјељења за планирање, развој и цивилно-војну сарадњу (Г-5/9) Генералштаба Војске Црне Горе капетан фрегате Дарко Кнежић.

Jelena Boskovic

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?