Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Идентификовано и лишено слободе лице осумњичено да се није зауставило на знак полицијских службеника и да је потом оставило возило са 42 кг сканка

Објављено: 24.04.2018. 20:50 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су синоћ, у садејству са службеницима Одсјека за борбу против дроге, лишили слободе Е.Б. (28) из Подгорице, лице које су потраживали због сумње да је претходно управљало возилом којим је превозило 42 кг сканка. Возило су, 20.04.2018. године, покушали да, ради контроле, зауставе полицијски службеници али се возач није зауставио на знак полицијских службеника. Возило је потом, након циљане потраге, пронађено у насељу Стари аеродром а претресом возила откривена је поменута дрога.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су, подсјећамо, 20.04.2018. године у возилу у насељу Стари аеродром пронашли и изузели 40 пвц паковања укупне бруто масе око 42 килограма материје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана типа сканк. Сканк је пронађен у возилу након циљане потраге за возилом које се није претходно зауставило на знак полицијских службеника који су имали намјеру да изврше контролу лица и возила. Криминалистичком обрадом која је услиједила веома брзо се дошло до идентитета лица које је, сходно оперативним сазнањима, повезано са превожењем ове дроге ради стављања у промет. Од тог лица је, како смо већ обавијестили јавност, узета изјава у полицијским просторијама. О свему је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици.

Даљом криминалистиком обрадом дошло се до идентитета Е.Б. који је, сумња се, управљао возилом наведеном приликом, односно када су ради контроле покушали да га зауставе полицијски службеници. Он је након тога, како се сумња, будући да је у току била потјера за возилом, возило у којем се налазило 42 кг сканка оставио у насељу Стари аеродром гдје га је полиција и пронашла.

Сумња се да је Е.Б. посједовао и превозило возилом 42 кг сканка ради даље продаје, те да је претходно ову дрогу на нашу територију прокријумчарио из Албаније.

Е.Б. је лишен слободе и, уз кривичну пријаву, приведен је надлежном државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву Подгорици, због основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Скнак је упућен у Форензички центар ради вјештачења.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?