Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Кушевија: Развијати нове социјалне сервисе као вид подршке намјењен обољелима од деменције

Објављено: 24.04.2018. 21:03 Аутор: мрсс

mrss

Генерални директор Директората за социјално старање и дјечју заштиту Горан Кушевија и самостална савјетница Ивана Бошковић учествовали су на стручном експертском састанку на високом нивоу под називом “Деменција у Региону Западног Балкана” који се одржао у Сарајеву, Босна и Херцеговина.

На састанку је анализирана тренутна ситуација кроз здравствена и социјална рјешења са освртом на очекивања и трендове, како тренутни здравствени и социјални систем види деменцију у матичном друштву, а изнијети су и званични ставови у вези дуготрајне његе особа са деменцијом.

Директор Кушевија је присутне упознао са услугама и правима које корисници обољели од деменције могу да користе у оквиру социјалне застите у Црној Гори, као и о потреби да се развијају нови социјални сервиси као вид подрске намјењен овој циљној групи.

Присутни су се сложили да доминантну улогу има здравствени систем у дијагностици праћења и хоспитализацији пацијената обољелих од деменције.

Састанак на високом нивоу вођен је идејом WХО, АДИ-кровне свјетске асоцијације за борбу са деменцијом и АЕ- кровне Европске асоцијације.

ПР служба Министарства рада и социјалног старања

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?