Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Један лишен слободе због убиства једног и рањавања другог пса а други због оружја пронађеног након пријаве насиља у породици

Објављено: 24.04.2018. 21:07 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, након пријаве два догађаја, а сходно прибављеним наредбама судија за истрагу Основног суда у Подгорици, извршили претресе на двије локације којом приликом су пронашли и одузели оружије и муницију у илегалном посједу. Претрес на једној локацији извршен је због сумње да је претходно извршено убиство једне и рањавање друге животиње, док је претрес на другој локацији извршен због пријаве породичног насиља. У оба случаја осумњичена лица су лишена слободе.

Наиме, службеиници ЦБ Подгорица су, 23.04.2018. године, поступајући по пријави грађанина да је Н.Р. (33), у мјесту Пипери – Баћи, усмртио једног власничког пса док је другог власничког пса ранио, извршили претрес куће коју користи Н.Р. Приликом претреса полицијски сужбеници су пронашли и одузели ловачку пушку марке „ЦЗ“ цал. 12 мм, пушку марке „М 48“, цал. 7,9 мм, обје у илегалном посједу, као и 53 комада муниције разног калибра. О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву који је наложио да се Н.Р. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело убијање и мучење животиња и разарање њиховог станишта и кривично дјело недозовољено држање оружја и експлозивних материја.

Истог дана полицијски службеници ЦБ Подгорица су, након што је лице З.П (55) из Подгорице приведено у Суд за прекршаје У Подгорици због почињеног прекршаја из Закона о насиљу у породици, извршили претрес куће коју користи З.П (55). Приликом претреса полицијски сужбеници су пронашли и одузели пиштољ марке „Маузер - Обердорф“, цал. 7,65 мм са оквиром и 25 комада муниције разног калибара у илегалном посједу. О догађају је обавијеште државни тужилац који је наложио да се З.П. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?