Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Шеховић у Бару: Ускоро почиње градња вртића вриједног преко 2.5 милиона еура

Објављено: 25.04.2018. 14:36 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Приликом данашње посјете Бару, министар Шеховић је најавио да ће се у наредним седмицама извршити избор извођача радова и почети градња вртића која се финансира из кредита Банке за развој Савјета Европе у вриједности преко 2.5 милиона еура. Тиме ће се ријешити једини изазов са којим се суочава барски вртић, а то је пребукираност.

Током посјете Бару, министар Шеховић је обишао дио образовно – васпитних установа међу којима ЈУ ОШ „Кекец“ у Сутомору, ЈУ ОШ „Југославија“, ЈПУ „Вукосава Ивановић Машановић“, ЈУ ОШ „Блажо Јоков Орландић“, ЈУ Гимназија „Нико Роловић“ и ЈУ Дом ученика „Душан Маровић“. Он се сусрео са свим директорима образовно-васпитних установа и предсједником Општине Зораном Срзентићем.

На састанцима се разговарало о инфраструктурном стању установа, при чему је наглашено да је Министарство обезбиједило дио средстава за улагање у потребне реконструкције неколико школа, док је за неке од највећих улагања, у оквиру којих су приоритети ЈУ ОШ „Југославија“ и фискултурна сала Гимназје, потребна сарадња са локалном управом. Такође, једна од важнијих инвестиција у образовни систем у Бару јесте обнова браварије у Дому ученика за шта ће бити издвојено до 100. 000 еура.

Током сусрета са директорима, министар је рекао да ће се са улагањима наставити јер су добри услови за рад неопходни за квалитетно образовање, те да Министарство у континуитету опредјелјује значајна средства за реконструкцију барских школа.

Једна од тема разговора била је и рјешавање стамбених питања просвјетних радника Бара. Овим поводом, Шеховић је истакао да ће се ускоро ријешити проблем укњижења станова просвјетних радника у Бару.

Министар се, такође, састао и са предсједником Општине Зораном Срзентићем са којим се сагласио да је сарадња Министарства, Општине и обрзовно-васпитних установа у Бару кључна за унапређење услова школовања.

Они су најавлили инситуционализацију сарадње Министарства и Општине потписивањем Меморандума о сарадњи, а договорено је учешће Општине у обезбјеђивању средстава за реконструкцију фискултурне сале гимназије и ЈУ ОШ „ Југославија“.

Данашња посјета дио је обилазака представника Министарства просвјете свих образовно-васпитних установа на територији Црне Горе вођена потребом да се увиди стање на терену и у директној комуникацији са наставним особљем стекне реална слика о изазовима са којима се суочавају, те заједничким залагањем рјешавају.

ВИДЕО:

ПР Служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?