Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Свечано отварање цоwоркинг простора у Технополису: „СТАРТИНГ-УП ИН НИКШИЋ“

Објављено: 25.04.2018. 13:00 Аутор: Министарство науке
Министарство науке и Иновационо-предузетнички центар „Технополис“ Вас позивају на свечани догађај поводом отварања колаборативног „цоwоркинг“ простора у Никшићу, 10. маја у 17 часова у Технополису.
Цоwоркинг простори постају обавезна урбана мјеста данашњице, у којима људи раде као самостални предузетници или предузећа у почетној фази развоја, користећи просторне капацитете иновационих центара, попут Технополиса, али прије свега предности умрежавања, колаборације и покретања заједничких пословних подухвата. Простор је опремљен захваљујући ЕУ пројекту у којем је Технополис партнер, „Сарадња за развој прекограничног пословног окружења – ЦОДЕ“ из Програма Интеррег Хрватска – Босна и Херцеговина – Црна Гора.

Догађај ће у исто вријеме бити прилика за подизање свјести у јавности о проблематици стартапова и технолошких предузећа у Црној Гори као и, општије, о националном иновационом екосистему, путем разговора присутних гостију са члановима стартап заједнице у Црној Гори. Из разговора би требало да проистекну смјернице за активности државних органа на креирању повољног привредног, научног и иновационог амбијента. Ово ће бити важан улаз за припрему националног програма подршке стартаповима, који је на Програму рада Владе у децембру ове године.

Предавање ће одржати оснивачи стартапа „БееАнд.Ме“, Елма Хот и Алија Дервић који су недавно у Бечу, на Wорлд Суммит Аwард-у (WСА), добили свјетски препознатљиву награду за свој развој. Дјелујући већ 15 година, WСА је постао обиљежје квалитета за дигитални садржај са друштвеним утицајем у преко 180 земаља учесница.

Друго предавање одржаће г. Јанко Бургар, гост из Словеније, и један од оснивача брзорастуће технолошке фирме „ЦосyЛаб“ из Љубљане која је комерциајлизовала знање својих оснивача и сада послује на свјетском тржишту, продајући своје производе и услуге између осталих и ЦЕРН-у.
Гостима ће се обратити министарка науке, др Сања Дамјановић, директор Технополиса, г. Ратко Батаковић, а разговоре на тему стартапа и технолошких предузећа ће са посјетиоцима водити Дражен Жујовић, Александар Длабач, Милош Милошевић и Предраг Лешић.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?