Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Радионица „Изазови успостављања Научно-технолошког парка у Црној Гори“

Објављено: 03.05.2018. 15:00 Аутор: Министарство науке
Министарство науке Црне Горе у сарадњи са Универзитетом Црне Горе организује радионицу под називом „Изазови успостављања Научно-технолошког парка у Црној Гори“, у згради Ректората, Плава сала, 10. маја 2018. године, са почетком у 9:00 часова.

Успостављање Научно-технолошког парка (НТП) у Подгорици, заједнички пројекат Министарства науке и Универзитета Црне Горе, један је од стратешких приоритета Владе Црне Горе, али и један од најзначајнијих научноистраживачких и иновативних пројеката који би требало да обједини предузетничке, иновативне, научне и привредне капацитете и оствари јаку везу са локалним и регионалним бизнис центрима, инкубаторима и кластерима.

Предавач на радионици биће г-дин Јанко Бургар, експерт за развој бизнис модела у једној од најпознатијих брзорастућих фирми у Словенији, ЦосyЛаб-у, и бивши државни секретар у Министарству економије и Министарству јавне управе Словеније. Г-дин Бургар ће представити предузетнички и старт-уп екосистем у Словенији, као и њихово искуство успостављања НТП и у дискусији са учесницима радионице указати на могућа рјешења актуелних изазова успостављања ове инфраструктуре у Црној Гори.

Присутнима ће се обратити и министарка науке др Сања Дамјановић.

Позивамо привредна друштва, професоре, научнике, истраживаче и студенте из обасти примијењених и развојних наука да нам се придруже на радионици и помогну у заједничком креирању концепта НТП.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?