Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Пронађено оружје и муниција у илегалном посједу; осумњичени лишен слободе

Објављено: 25.04.2018. 19:50 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су данас, у цљу вршења појачане контроле лица а са акцентом на спрјечавању вршења тешких кривичних дјела, извршили претрес на једној локацији и том приликом пронашли четири комада оружја и муницију. Осумњичени је лишен слободе.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су, 25.04.2018. године, поступајући по оперативним сазнањима извршили претрес куће коју користи В.Д. (50) из Подгорице. Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели аутоматску пушку М70 АБ2, са два оквира у којим се налазило око 38 комада муниције цал. 7,62мм, полуаутоматску пушку, пушку М-48, револвер Застава Магнум 357 са кутијом у којој се налазило 67 метак цал. 38 специјал, кутију са 29 комада муниција цал. 7,9 мм као и оптички нишан 3-7x20. Пронађено оружије и муниција су у илегалном посједу.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се В.Д. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

У наредном периоду службеници ЦБ Подгорица ће наставити са спровођењем појачаних активности у вези контроле безбједносно интересантних лица са циљем откривања и спрјечавања вршења тешких кривичних дјела.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?