Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Кушевија: Значајно унапријеђени сервиси подршке за особе трећег животног доба

Објављено: 26.04.2018. 15:00 Аутор: мрсс

mrss

Директор директората за социјално старање и дјечију заштиту, Горан Кушевија учествовао је на конференцији поводом завршетка пројекта “Брига о старијима и здраво старење у 12 општина у Црној Гори” у организацији Црвеног крата Црне Горе.

Пројекат је реализован у 12 општина од 2002. године са циљем побољшања квалитета живота старијих у Црној Гори, као и олакшавања свакодневних потешкоћа са којима се ова популација суочава.

На конференцији је било ријечи о значају бриге о старијима за заједницу али и могућностима сарадње у наредном периоду.

Директор Кушевија истакао је спремност Владе Црне Горе да заједничком сарадњом са организацијама цивилног друштва пружају сервисе подршке у локалним заједницама као што је кроз законска рјешења и предвиђено. МРСС наставиће и даље да подржава организације цивилног друштва када је у питању ова категорија становништва.

У протеклом периоду Министарство рада и социјалног старања дало је допринос побољшању положаја особама трећег животног доба, кроз изградњу и адаптацију старачких домова, развијање сервиса подршке у заједници кроз отварање дневних боравака за старија лица, вешераје и програм кућне његе.

ПР служба Министарства рада и социјалног старања

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?