Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Будва: Расвијетљено ломљење стакла и покушај убацивања молотовљевог коктела у просторије ДФ-а

Објављено: 27.04.2018. 20:09 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Будва су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, расвијетлили кривично дјело изазивање опште опасности почињено на штету политичког савеза „Демократски фронт“ и данас лишили слободе С.М. (30) из Будве.

Наиме, Дежурна служба ЦБ Будва је, 16.04.2018. године око 08,00 часова, обавијештена од стане запослене у политичком савезу „Демократски фронт” да је приликом доласка на посао затекла оштећена врата од пословних просторија, које се налазе у приземном дијелу стамбене зграде, док се испред врата налазила стаклена флаша са непознатом течношћу са нагорјелом крпом на врху флаше те да се флаша налазила на отирачу на којем су такође били видљиви нагорјели трагови.

По пријему обавјештења, на лице мјеста изашла је екипа за увиђаје која је по налогу државног тужиоца у Основном државном тужилаштву у Котору извршила увиђај. Том приликом су изузети одређени предмети и трагови са лица мјеста који су уз наредбу тужиоца упућени у Форезнички центар ради вјештачења.

Прегледом видео записа констатовано је да око 00,30 часова до улазних врата наведене просторије дотрчало непознато лице које је држало у једној руци камен којим је поломило стакло пословних просторија, док у другој руци држи стаклену флашу у коју је била уметнута запаљена тканина, тзв. молотовљев коктел, а који је то лице покушавало да убаци у унутрашњост просторија. Молотовљев коктел који је био запаљен му је том приликом испао на отирач испред улазних врата а ово лице се потом удаљило са лица мјеста.

Службеници Центра Безбједности Будва су предузимајући даље мјере и радње на расветљавању предметног догађаја као и након добијених резултата вјештачења из Форензичког центра дошли до основане сумње да је извршилац предметног кривичног дјела С.М. О предузетим мјерама и радњама упознат је државни тужилац у ОДТ у Котору, који је квалификовао догађај као кривично дјело изазивање опште опасности.
Службеници ЦБ Будва су данас, а сходно претходно прибављеној наредби од судије за истрагу Основног суда у Котору, извршили претрес стана и других просторија које користи С.М, након чега је он, по налогу надлежног тужиоца, лишен слободе уз посебни извјештај поднијет као допуна кривичне пријаве. Осумњичени је спроведен у надлежно државно тужилаштво због постојања основане сумње да је починио наведено кривично дјело.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?