Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Мехмед Зенка:Подизати свијест јавности о забрани дискриминације старијих лица

Објављено: 25.04.2018. 13:42 Аутор: ПР служба

Министарство за људска и мањинска права интензивно ради на унапријеђењу људских права као и права старијих лица, истакао је министар Мехмед Зенка, на састанку са независном експерткињом Уједињених нација за права старијих Розом Корнфелд-Мате.  

Министар Зенка упознао је експерткињу Корнфелд Мате са општим стањем у области људских и мањинских  права на територији Црне Горе, као и стратешким документима и основим циљевима којима се унапријеђују права свих грађана/ки Црне Горе.

 

Он је додао да се Министрарство примарно не бави положајем старијих лица, али да су иста препозната законодавним оквиром за заштиту од дискриминације. Наиме, према посљедњем истраживању које је спроведено од стране Министарства за људска и мањинска права, старија лица су на најнижој љествици по степену дискриминације у Црној Гори, рекао је Зенка.

Према његовим ријечима, ово Министарство континуирано ради кампање у циљу подизања свијести јавности о забрани дискриминације, између осталог лица старије доби. Експерткиња је казала да високе казне у антидискриминационом законодавству могу бити дјелотворне, као и добар основ за заштиту и поштовањуе људских права.

 

Радни састанак са независном експерткињом Розом Корнфелд Мате након министра имале су и директорица Директората за унапређење и заштиту људских права и слобода Бланка Радошевић Маровић и начелница Одјељења за послове родне равноправности Биљана Пејовић, које су говориле о предстојећим плановима када је у питању заштита од дискриминације старијих лица.

Независна експерткиња Уједињених нација за права старијих Роза Корнфелд-Мате борави у Црној Гори од 23. до 30. априла, гдје ће, у оквиру своје прве званичне посјете, извршити процјену стања у области људских права старијих у земљи.

Министарство за људска и мањинска права

 

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?