Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Радар за иновације као подршка ЕУ пројектима за истраживања и иновације

Објављено: 30.04.2018. 15:17 Аутор: Министарство науке
Европска комисија покренула је Радар за иновације (Инноватион радар) 10. априла 2018. године. Ријеч је о онлине инструменту за управљање иновацијама и комерцијализацију, који је осмишјен како би повезао иноваторе са екстерним корисницима – инвеститорима, инкубаторима и свима онима који би помогли пласирање њихових иновација на тржиште.

Радар за иновације је платформа за препознавање иновација са високим потенцијалом кроз пројекте истраживања и иновација који се финансирају из ЕУ фондова, као и иноватора који стоје иза њих.

Удружени истраживачки центра (ЈРЦ) развијао је методологију и начин прикуљања података за Радар за иновације још од 2014. године, чиме је омогућено анализирање ЕУ пројеката за истраживања и иновације и њихових резултата, а што је основ за дизајнирање нових програма.

Овом инструменту може се приступити путем сљедеће web адресе: хттпс://www.иннорадар.еу/ и/или путем Смартпхоне апп-а (преузимање преко иОС или Андроид апп сторес).

Више о Радару за иновације, али и актуелностима у ЈРЦ, погледајте у мјесечном Билтену: хттп://ец.еуропа.еу/неwсроом/еусциенцехубнеwс/неwслеттер-специфиц-арцхиве-иссуе.цфм?неwслеттер_сервице_ид=169&ланг=default
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?