Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јавни позив за додјелу подршке органској производњи за 2018. годину

Објављено: 30.04.2018. 18:39 Аутор: МПРР

Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује Јавни позив за додјелу подршке по површини за засаде маслина, винограда и/или љековитог и ароматичног биља за 2018. годину, у оквиру мјере 1.1.4. Директна плаћања у биљној производњи.

Ова мјера ће се финансирати из додатног финансирања Пројекта институционалног развоја и јачања пољопривреде (МИДАС) који финансира Свјетска банка, а имплементира га Министарство пољопривреде и руралног развоја.

Овим Јавним позивом утврђују се услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење средстава подршке.

Кроз овај Јавни позив пољопривредни произвођачи могу остварити подршку у биљној производњи кроз директна плаћања по хектару за засаде под маслином, виновом лозом, љековитим и ароматичним биљем.

Висина подршке износи до 180€ по ха прихватљиве површине. Корисници млађи од 40 година остварују право на додатно плаћање у износу до 10€/ха обрадиве површине.

Корисници подршке овог Јавног позива, морају уписати или ажурирати податке о пољопривредним површинама до тренутка подношења Захтјева за подршку, и бити уписани у Регистар маслинара и/или виноградарски регистар до дана подношења захтјева за подршку.

Детаљније информације о овој врсти подршке као и критеријумима које треба да задовоље заинтересовани, налазе се на интернет страници Министарства пољопривреде и руралног развоја, а исти се могу преузети и у просторијама Одјељења за савјетодавне послове у биљној производњи. Све додатне информације се могу добити путем телефона 020/672-007 и 067 205 790.

Током реализације овог Јавног позива користиће се капацитети пројекта ИПА 2013 „Јачање црногорске пољопривреде кроз успостављање Система идентификације земљишних парцела (СИЗЕП)“, који спроводи Министарство – Директорат за плаћања.

Рок за достављање захтјева је 15. јул 2018. године.



Јавни позив за додјелу подршке органској производњи за 2018. годину.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?