Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Будва: Лишен слободе осумњичени за убиство у покушају

Објављено: 28.04.2018. 19:40 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Будва су данас око 08,45 часова лишили слободе Б.Ј. (23) из Никшића због постојања основане сумње да је синоћ починио кривично дјело убиство у покушају на штету Р.К.(29) из Никшића, са привременим боравком у Будви.

Наиме, Дежурна служба ЦБ Будва је, 27.04.2018. године око 23,30 часова, обавијештена од стане Дежурне екипе ХМП у Будви да је у њихове просторије приступило непознато мушко лице, млађе старосне доби са повредом у предјелу врата настале од оштрог предмета, највјероватније ножа.По пријему обавјештења на лице мјеста одмах су упућени полицијски служберници ЦБ Будва који су затекли наведено лице у просторијама ХМП а које је одбило сарадњу, односно које није жељело да да податке о догађају. Након прикупљених обавјештења полицијски службеници су дошли до сазнања о идентитету оштећеног и начину на који је задобио повреду. Р.К. је као хитан случај, јер задобио тешке повреде опасне по живот, превезен у Општу болницу у Котору одакле је касније транспортован у Клинички центар у Подгорици.

Предузимајући мјере и радње из своје надлежности, у циљу расвијетљавања овог догађаја, полицијски службеници су дошли до основа сумње да је ово кривично дјело починио Б.Ј.Он је, ово кривично дјело, како се сумња, починио на начин што је, на раскрсници улица Жртава Фашизма и улице XВИИИ-та у Будви, након вербалног конфликта а потом и физичког са оштећеним Р.К, убодом ножем у предјелу врата нанио оштећеном тешку тјелесну повреду опасну по живот. Осумњичени се након тога удаљио у непознатом правцу.

Полицијски службеници су дошли до сазнања да је овом догађају претходилатуча ова два лица у једном угоститељском објекту, и да се ова лица познају од раније.

Претрагом ширег круга лица мјеста полицијски службеници су пронашли нож са траговима црвене боје налик на крв за који се сумња да је коришћен приликом извршења овог кривичног дјела.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се Б.Ј. лиши слободе и да му се приведе уз посебан извјештај као допуну кривичне пријаве претходно поднијете против непознатог починиоца, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело убиство у покушају.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?