Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана јавна расправа о Нацрту закона о структурним мјерама у рибарству

Објављено: 03.05.2018. 16:10 Аутор: МПРР

Нацрт закона о структурним мјерама, уређењу тржишта и државној помоћи, представљен је заинтересованим странама, на округлим столовима који су прошле седмице одржани у Бару и Котору.

Јавним расправама су присуствовали представници Министарства пољопривреде и руралног развоја – Директората за рибарство, представници рибарских удружења и заинтересовани рибари, којима је презентован Нацрт закона и дата појашњења. Присутнима су дати прецизни одговори на питања, у циљу што бољег разумијевања Нацрта закона. Сви коментари присутних су узети у обзир како би закон био боље што конципиран и био добра основа за успијешну имплементацију.

Усвајање закона о структурним мјерама, уређењу тржишта и државној помоћи, једно је од мјерила Европске комисије за затварање поглавља 13 - Рибарство, којим се уређују структурне мјере у рибарству и аквакултури, начин спровођења структурних мјера, услове за стављање на тржиште производа рибарства и аквакултуре, начин организовања произвођача у рибарству и аквакултури, начин додјеле државне помоћи, као и друга питања од значаја за рибарство и аквакултуру. Структурне мјере у рибарству и аквакултури се спроводе ради смањења привредних, социјалних и територијалних разлика у сектору рибарства и одрживог управљања рибарством.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?