Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Беране: Пронађени и одузети марихуана, кокаин и смјеша за мијешање са опојним дрогама; три лица лишена слободе

Објављено: 03.05.2018. 20:10 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дроге су јуче у садејству са службеницима Центра безбједнсти Беране, предузимајући мјере и радње у циљу сузбијања тзв. уличне продаје дроге, а поступајући на основу оперативих информација, лишили слободе три лица осумњичена да су починила кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Наиме, службеници Одсјека и ЦБ Беране су, 02.05.2018. године, поступајући на основу оперативних информација, извршили преглед М.Р. (50), Н.Р. (26) и М.И. (23), сва лица из Берана. Приликом прегледа објекта који користи М.Р, полицијски службеници су пронашли и одузели 87,6 грама биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана, 20,1 грам прашкасте материје бијеле боје за коју се сумња да је кокаин, 120 грама смјеше за коју се сумња да је намијењене за мијешање са опојном дрогом ради добојања на грамажи, као и вагу за прецизно мјерење. Полицијски службеници су извршили преглед лица која су се затекла у овом објекту, и том приликом код М.И. пронашли биљну мартерију тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана тежине 15,9 грама, док су прегледом Н.Р. пронашли и одузели 17,4 грама биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана.

Пронађена и одузета опојна дрога биће упућена у Форензички цетар ради вјештачења.

Овом запленом службеници Одсјека и ЦБ Беране су прекинули још један ланац тзв. уличне продаје опојне дроге на подручју Општине Беране.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Бијелом Пољу који је наложио да се М.Р, И.М. и Н.Р. лише слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да су починили кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Службеници Управе полиције су у садејству са службеницима Управе царина, 01.05.2018. године, на Граничном прелазу Добраково, на излазу из Црне Горе, приликом прегледа аутобуса, а прегледом личних ствари Т.К. из Будве пронашли и одузели пвц замотуљак са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је марихуана, мање количине. О догађају је обавијештен државни тужилац у ВДТ у Бијелом Пољу који се изјаснио да нема елемената бића кривичног дјела, те да се против овог лица поднесе прекршајна пријава у редовном поступку због почињеног прекршаја из Закона о спрјечавању злоупотребе дрога.

Такође, истог дана, службеници Управе полиције и Управе царина су, на Граничном прелазу Жељезничка станица у Бијелом Пољу, приликом прегледа путника у возу, код М.Т. из Никшића и код Н.М. из Никшића пронашли мању количину биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана. О догађају је обавијештен државни тужилац у ВДТ у Бијелом Пољу који се изјаснио да нема елемената бића кривичног дјела. Против ова два лица је поднијета прекршајна пријава у редовном поступку због почињеног прекршаја из Закона о спрјечавању злоупотребе дрога.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?