Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Цетиње: Контролисано 12 безбједносно интересантних лица; једно лице лишено слободе по локалним потрагама; пронађен и одузет стартни пиштољ и муниција

Објављено: 03.05.2018. 20:25 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења безбједности Цетиње су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, лишили слободе лице за којим су расписане двије локалне потраге. Код једног лица пронађен стартни пиштољ и муниција. Контролисано 12 безбједносно интересантних лица.

Наиме, службеници ОБ Цетиње су, 29.04.2018 године око 17,40 часова, поступајући по оперативној информацији, на раскрсници сеоских путева Боково – Косијери, у Цетињу, зауставили и контролисали пмв марке „ВW Голф”, на којем су биле постављене ручно прављене регистарске ознаке а којим је управљало безбједносно интересантно лице Р.Ф. (33) из Цетиња. Извршеном провјером, утврђено је да су за Р.Ф. расписане двије локалне потраге и то једна од стране ОБ Цетиње због сумње да је починио кривично дјело превара, а друга од стране Центра безбједности Подгорица. Прегледом овог лица полицијски службеници су пронашли и одузели папирни замотуљак са садржајем прашкасте материје свијетлобрао боје за коју се сумња да је опојна дрога хероин. Од Р.Ф. је одузето и путничко моторно возило ради провјера.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који ће се накнадно изјаснити о квалификацији кривичног дјела. Р.Ф. је лишен слободе и предат службеницима ЦБ Подгорица ради даљег поступања.

Надаље, службеници ОБ Цетиње су, 28.04.2018. године око 23,50 часова, у Булевару црногорских јунака, приликом прегледа пмв марке „Ниссан Мицра” цетињских регистарских ознака којим је управљао М.Ж. (26) из Цетиња пронашли и одузели стартни пиштољ марке „Блоw” калибра 9 мм и десет метака у оквиру калибра 9 мм.
Против М.Ж. ће бити поднијет Захтјев за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из Закона о оружју.

Службеници ОБ Цетиње су вршећи појачану контролу безбједносно интересантних лица на територији Општине Цетиње контролисали укупно 12 а санкционисали пет безбједносно интересантних лица.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?