Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Пронађено и одузето око 54 кг сканка; два лица лишена слободе

Објављено: 07.05.2018. 14:20 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења граничне безбједности Тузи су јуче, поступајући на основу оперативних сазнања, пронашли и одузели око 54 килограма сканка. Два лица су лишена слободе због постојања основане сумње да су починила кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Наиме, службеници ОГБ Тузи су, 05.05.2018. године око 19,00 часова, у мјесту Динош, поступајући на основу оперативних података, зауставили и контролисали пмв марке „ВW Пассат“ подгоричких регистарских ознака којим је управљао Е.П. (21)док се на сувозачевом мјесту налазио Х.К. (22). Прегледом возила полицијски службеници су пронашли и одузели два већа џака и четири пвц паковања са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана типа сканк, укупне тежине од око 54 кг.

О догађају су обавијештени службеници Одсјека за борбу против дроге који су изашли на лице мјеста и преузели опојну дрогу ради даљег поступање.

Од осумњичених лица су одузета четири мобилна телефона и предметно возило ради провјера.

Криминалистичка обрада упућује на сумњу да су Е.П. и Х.К. бавили набавком и стављањем у промет опојне дроге на подручју Подгорице или шире. Они су, како се сумња, опојну дрогу набављали у већим количинама (50 и више килограма), највјероватније из Републике Албаније и потом је стављали у промет. Постоји сумња да су и дрогу која је нађена код њих набавили са истом намјером.

Пронађена опојна дрога биће упућена у Форензички центар ради вјештачења.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се ова лица лише слободе и да му се приведу у кривичну пријаву због постојања основане сумње да су починила кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?