Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Реконструкција три образовне установе у вриједности од 2,8 милиона еура

Објављено: 06.05.2018. 16:54 Аутор: Министарство економије
Министарство економије потписало је уговоре о извођењу радова на примјени мјера енергетске ефикасности у три образовне установе у вриједности од 2,8 милиона еура, а извођење радова почеће средином овог мјесеца, са роком завршетка од пет мјесеци.

Образовне установе које су обухваћене овим уговором су: Гимназија „Слободан Шкеровић“, Ресурсни центар „1.јун“ и Ресурсни центар за дјецу и младе „Подгорица“. 

Извођење радова у наведеним образовним установама се реализује у оквиру друге фазе „Програм енерегетске ефикасности у јавним зградама“, по основу Уговора о кредиту и финансијском доприносу, који су потписани између Министарства финансија и КфW банке, као и по основу Посебног уговора, потписаног између Министарства економије и КфW банке, у вриједности од 22,093 милиона еура. 

Другом фазом програма је обухваћена примјена мјера енергетске ефикасности у одабраним образовним установама, које су у надлежности Министарства просвјете, затим административним објектима који су у надлежности Управе за имовину, као и одабраним објектима у надлежности Министарства рада и социјалног старања.

До сада је у оквиру друге фазе програма извршена примјена мјера енергетске ефикасности у седам образовних установа у Подгорици, Даниловграду, Цетињу и Улцињу у вриједности од 5,6 милиона еура.

Осим тога, у току је тендер за избор извођача радова на примјени мејра енергетске ефикасности у Заводу „Комански мост“ у Подгорици, ОШ „Алекса Бећо Ђилас“ и С.М.Ш. „Вуксан Ђукић“ у Мојковцу.

Прва фаза „Програма енергетске ефикасности у јавним зградама“ је реализована у периоду од јануара 2012. године до децембра 2015. године, и у оквиру ње је извршена примјена мјера енергетске ефикасности у 20 основих и средњих школа и 1 студентском дому. Укупна вриједност изведених радова је износила 13,2 милиона еура.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?