Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство културе препознаје значај пројекта Луштица Баy

Објављено: 08.05.2018. 00:37 Аутор: Министарство културе
Министар културе Александар Богдановић посјетио је данас комплекс Луштица Баy у Тивту, који се налази у заштићеној околини природног и културно-историјског подручја Котора. Министар Богдановић се током посјете срео са извршним директором компаније Дареном Гибсоном, чланом Одбора директора Предрагом Ненезићем и њиховим сарадницима и обишао комплекс који је у изградњи.

Представници компаније Луштица Девелопмент представили су министру Богдановићу досадашње резултате пројекта и даље планове за његов развој.

Министар Богдановић је истакао да Влада Црне Горе подржава пројекте који доприносе укупном развоју Црне Горе, као и развоју њене привреде и туризма. У том смислу, Министарство културе из домена своје надлежности, препознаје значај пројекта којег реализује компанија Луштица Девелопмент, рекао је министар Богдановић. С обзиром на то да се наведени комплекс налази у заштићеном подручју, министар Богдановић је додао да је од изузетног значаја добра координација и стална комуникација са представницима Министарства и Управе за заштиту културних добара, како би се заштићене зоне сачувале у складу са прописима, али и омогућио развој овог значајног комплекса. 

Директор Гибсон је истакао да компанија Луштица Девелопмент током процеса планирања води рачуна о свим културним вриједностима који се налазе у овој зони и њиховој заштићеној околини, као и да је дизајн свих објеката у комплексу усклађен са архитектонским обиљежјима објеката на црногорском приморју.

Саговорници су упознали министра Богдановића да ће у наредном периоду инвеститор санирати добра са потенцијалним културним вриједностима у овој зони, Фор Радишевић и фортификацијски пункт Батерија Радишевић – стара, као и заштитити Градину - Ковачева гомила. Како је нагласио Министар валоризација културне баштине и њено одрживо коришћење је стратешки циљ Министарства културе, због чега ће Министарство и Управа бити на располагању како би један од најважнијих пројеката у Црној Гори био реализован уз адекватну заштиту културне баштине.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?