Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Делегација Министарства просвјете учествовала на Регионалној конференцији о значају подршке дјеци и њиховим породицама током раног дјетињства у земљама Западног Балкана

Објављено: 08.05.2018. 15:25 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Делегација Министарства просвјете предвођена директорицом Директората за предшколско, основно и инклузивно образовање Аријаном Николић-Вучинић учествовала је у раду регионалне конференције о значају подршке дјеци и њиховим породицама током раног дјетињства у земљама Западног Балкана, која је одржана у Скопљу 3. и 4. маја 2018. године. Конференцију је организовала Свјетска банка, а коорганизатор је била Влада Републике Македоније, а делегација Црне Горе представила је иновације у предшколском образовању.

На конференцији су учествовали представници министарстава земаља Западног Балкана у чијој су надлежности предшколско васпитање и образовање, подршка дјеци и породицама из домена социјалне заштите, као и представници међународних организација које реализују различите пројекте, активности и инцијативе у овој области. Конференцију су отворили Зоран Заев, председник Владе Републике Македоније, Линда ван Гелдер, регионална директорица Свјетске банке за Западни Балкан, Хаиме Саведра, директор Свјетске банке за Образовну глобалну праксу, Рената Дескоска, министарка просвјете и науке Републике Македоније и Мила Церовска, министарка за рад и социјалну политику Републике Македоније.

Учесници су имали прилику да се упознају са регионалним и глобалним трендовима у вези са подршком дјеци и породицама током периода раног дјетињства. Током конференције су учесници разговарали и о начинима на које Свјетска банка може да помогне земљама Западног Балкана да убрзају процес унапређивања обухвата и квалитета предшколског васпитања и образовања.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?