Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Хоџић и Ђуровић код Бошковића поводом Дана Европе и 75 година Битке на Сутјесци

Објављено: 08.05.2018. 17:56 Аутор: мод

Министар одбране мр Предраг Бошковић, примио је данас у посјету представнике Савеза удружења бораца НОР-а и антифашиста Црне Горе, угледног књижевника и академика Зувдију Хоџића и публицисту и новинара Драгана Митовог Ђуровића.

Саговорници су се сложили да су вриједности које баштини 9. мај, Дан Европе, датум када је 1945. године пао фашизам, као и славна битка на Сутјесци, од које обиљежавамо 75 година, трајно усађене у црногорску историјску вертикалу. 

Министар је нагласио да је Војска Црне Горе неодвојиви дио антифашистичке традиције Црне Горе. Хоџић и Ђуровић су истакли да све активности Савеза удружења бораца НОР-а и антифашиста Црне Горе имају печат изузетне сарадње са Војском Црне Горе, на свим нивоима.

Бошковић је најавио да ће се радо одазвати позиву да 17. јуна присуствује свечаности обиљежавања 75 година од Битке на Сутјесци, којој је Црна Гора домаћин по први пут.

Током разговора било је ријечи о ревалоризовању Спомен собе Пете пролетерске бригаде, која је смјештена у кругу подгоричке касарне у Маслинама. Саговорници су се сложили да је ријеч о вриједној збирци оружја, предмета и меморабилије која мора добити адекватан третман.  

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?