Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Акција „Удар“: Бар: Кривична пријава против два лица због КД навођење на овјеравање неистинитог садржаја

Објављено: 08.05.2018. 19:05 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против организованог криминала и корупције су у садејству са службеницима Центра безбједности Бар, у оквиру полицијске акције „Удар“, надлежном тужиоцу поднијели кривичну пријаву у редовном поступку против два лица због постојања основане сумње да су починила кривично дјело навођење на овјеравање неистинитог садржаја.

Наиме, службеници Одсјека и ЦБ Бар су државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Бару поднијели кривичну пријаву у редовном поступку против Ж.Р. (49) и С.П. (47), оба из Подгорице због сумње да су починили кривично дјело навођење на овјеравање неистинитог садржаја. Они су, како се сумња, 31.07.2017. године, Дежурној служби ЦБ Бар пријавили да је на магистралном путу Вирпазар – Петровац у мјесту Буковик, Општина Бар, дошло до саобраћајне незгоде у којој су ова лица учествовала као возачи возила. Они су том приликом, како се сумња, полицијским службеницима који су сачинили записник о увиђају, приказали лажне чињенице тиме што су пријавили да су сва оштећења на возилима којима су управљали настала у тој саобраћајној незгоди, што није била истина, а на основу чега је сачињен записник о увиђају саобраћајне незгоде а све у циљу наплате штете од осигуравајућег друштва.

Подсјећамо да су службеници Управе полиције у оквиру акција „Удар“ и „Фериброд“, од фебруара 2015. године до данас, укуључујући и овај случај, у 22 одвојена случаја надлежним тужилалаштвима поднијели кривичне пријаве против укупно 41 лица, због основане сумње да су починила кривична дјела навођење на овјеравање неистинитог садржаја.

Полицијске активности у оквиру акција „Удар“ и „Фериброд“ се настављају.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?