Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић са представницима реномираних компанија израелске одбрамбене индустрије

Објављено: 09.05.2018. 21:14 Аутор: мод

Министар одбране, мр Предраг Бошковић, састао се са представницима Елте и Елбита, реномираних компанија израелске одбрамбене индустрије, као и представницом Агенције за међународну одбрамбену сарадњу Министарства одбране Израела, Авивит Кејнан (Авивит Кеинан) који су боравили у званичној посјети Црној Гори.

Бошковић је нагласио је да је свеукупна сарадња Црне Горе и Израела, као двије партнерске земље, на завидном нивоу, те истакао увјерење да ће се она у наредном периоду  додатно продубити, посебно у областима сајбер одбране и модернизације оружаних снага. Министар је апострофирао да се Министарство одбране снажно залаже за јачање капацитета Војске Црне Горе, што подразумијева набавку опреме и средстава у складу са најмодернијим стандардима.

Бошковић је нагласио да Министарство одбране и Министарство јавне управе посебну пажњу придају унапређењу капацитета у домену сајбер изазова, са којима се суочавају како савезничке, тако и партнерске земље. Он је указао на богато искуство Израела у овој области, те изразио спремност за размјену експертских искустава и дефинисања модалитета за јачање билатералне сарадње на том плану.

Представници израелских компанија презентовали су производе који би потенцијално могли бити од значаја за остваривање будуће сарадње са Министарством одбране и Војском Црне Горе, те изразили спремност да се у будућем периоду оствари конкретнија сарадња министарстава одбране двије земље у домену модернизације и сајбер одбране.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?