Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић - Наги: Регионална сарадња гарант мира и стабилности на Балкану

Објављено: 10.05.2018. 19:00 Аутор: мод

Министар одбране Црне Горе, мр Предраг Бошковић састао се данас са амбасадором Румуније  у Црној Гори, Фердинандом Нагијем.

Тема разговора била је сарадња Румуније и Црне Горе у области одбране, као и политичко-безбједносне прилике у региону.

Бошковић је истакао да Црна Гора снажно заступа становиште да су европске и евроатлантске интеграције земаља региона кључ трајне стабилности на Балкану, те поновио да ће Црна Гора наставити да се залаже за промовисање НАТО политике отворених врата.

Амбасадор Наги је похвалио изузетан ангажман Министарства одбране током црногорског евроатлантског пута. Он је нагласио да је Црна Гора током прве године чланства у НАТО потврдила своју позицију важног фактора стабилности како у региону, тако и ван њега, ангажовањем војника у међународним мисијама и операцијама.   

Саговорници су изразили увјерење да ће двије државе, у својству савезница, наставити добру одбрамбену сарадњу, те да ће најављена посјета министра одбране Румуније Црној Гори бити одлична прилика за разматрање њених нових модела у оквиру система колективне безбједности.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?