Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Семинар: “Тржишно оријентисани електроенергетски системи са дистрибуираним генераторима и системима складиштења електричне енергије”

Објављено: 13.05.2018. 16:14 Аутор: Министарство науке

У оквиру пројекта Електротехничког факултета и Црногорског електропреносног система, “ЦроссБоw”, у понедељак 14. маја на Електротехничком факултету (свечана сала) ће се одржати семинар под називом “Тржишно оријентисани електроенергетски системи са дистрибуираним генераторима и системима складиштења електричне енергије”. Министарка науке ће се обратити скупу на којем ће учествовати представници академског и привредног сектора. Главни предавач на семинару биће проф. др Јовица Милановић са Универзитета у Манчестеру, а пројектом руководи проф. др Саша Мујовић са Електротехничког факултета Универзитета Црне Горе.

Пројекат у оквиру којег се одржава семинар финансира се из програма Х2020 у домену Енергетике, за партнера Црногорски електропреносни систем, док се додатне активности Електротехничког факултета финансирају из националног пројекта који је подржало Министарство науке. Намјера овог инструмента финансирања нашег министарства који је био отворен кроз конкурс с краја прошле године, јесте да се омогући прилика додатним тимовима научника из наше земље да се придруже текућим пројектима у Х2020 и ЦОСТ програму и на тај начин да се брже усвајају приоритетне теме истраживања у Европи и омогући интернационализација истраживачког рада.

Сви заинтересовани су позвани да присуствују семинару.

хттп://цроссбоwпројецт.еу

АГЕНДУ можете преузети овдје

Агенда:

10:30 х Уводна ријеч - проф. др Саша Мујовић, Електротехнички факултет Подгорица

10:45 Поздравно обраћање др СањеДамјановић, Министарке науке у Влади Црне Горе

11:00 х "Оператионал анд цонтрол цхалленгес оф футуре интерцоннецтед поwер елецтроницс рицх трансмиссион нетwоркс" - проф. др Јовица Милановић, Университy оф Манцхестер

12:15 х ЦРОССБОW пројекат – циљеви, бенефити, реализација - проф. др Јовица Милановић, Университy оф Манцхестер

12:45 х Пауза

13:05 х "Електроенергетски системЦрне Горе – потребе и могућности" – Момир Грбовић, консултант за енергетику у Црногорском електродистрибутивном систему (ЦЕДИС-у)

13:35 х "Тржишта будућности електричне енергије – развој и очекивања регионалних интеграција" - Дејан Драшковић, технички директор Берзе електричне енергије (БЕЛЕН)

14:05 х "Трендови у вјетроенергетици у свијету и Црној Гори" - Иван Булатовић, помоћник извршног директора за развој у Црногорском електропреносном систему (ЦГЕС-у)

14:35 х "Преглед технологија система за складиштење енергије и могућности њихове имплементације у ЕЕС Црне Горе" - Филип Дринчић, студент мастер студија Електротехничког факултета

14:55 х Завршни коментари

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?