Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: ЦЕРЕМОНИЈА ОТВАРАЊА ПРОЈЕКТА „КА ЕУ ПРАВИЛИМА О КООРДИНАЦИЈИ СИСТЕМА СОЦИЈАЛНЕ СИГУРНОСТИ“ И КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ НА ТЕМУ СЛОБОДЕ КРЕТАЊА РАДНИКА

Објављено: 14.05.2018. 14:12 Аутор: мрсс
Министар рада и социјалног старања, Кемал Пуришић, директорица Директората за европске интеграције, програмирање и имплементацију ЕУ фондова и преговарач за Поглавље 2. Слобода кретања радника, Љиљана Симовић и шеф сектора за сарадњу Делегације Европске уније у Црној Гори, Херманн Спитз говориће на представљању пројекта „КА ЕУ ПРАВИЛИМА О КООРДИНАЦИЈИ СИСТЕМА СОЦИЈАЛНЕ СИГУРНОСТИ“ и конференцији за новинаре на тему слободе кретања радника.

Церемонија ће се одржати у уторак, 15. маја 2018. године, са почетком у 09.30 часова у ЕУ Инфо Центру, 19. децембра 8, у Подгорици.

С обзиром да је отворено ЕУ преговарачко Поглавље 2. о слободи кретања радника, ЕУ пројекат у овој области има за циљ промоцију слободе кретања радника, што је једна од четири слободе у оквиру ЕУ, најважнија за грађане и представља иницијативу за охрабривање система социјалне сигурности Црне Горе у припреми за будућу координацију система социјалне сигурности.

Циљ овог пројекта који финансира ЕУ, а који је вриједан 378,500 €, је да обезбиједи ефикасну примјену система социјалне сигурности кроз јачање административних капацитета црногорских надлежних органа и институција, тако да су релевантне правне тековине у области слободе кретања радника имплементиране након пријема Црне Горе у Европску унију. 
  
Главни корисник пројекта је Министарство рада и социјалног старања, а други корисници су Министарство здравља, Фонд за пензијско и инвалидско осигурање, Фонд за здравствено осигурање, Завод за запошљавање Црне Горе и Центри за социјални рад. 



ПР служба Министарства рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?