Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Позивају се искусни истраживачи из области медицине да се пријаве за Марија Кири ЦОФУНД грант

Објављено: 14.05.2018. 18:52 Аутор: Министарство науке
Италијанско удружење за истраживање канцера (Италиан Ассоциатион фор Цанцер Ресеарцх – АИРЦ) добило је грант у оквиру програма Хоризонт 2020 за Марија Сколодовска Кири ЦОФУНД акцију под називом иЦАРЕ-2 (Интернатионал ЦАнцер РЕсеарцх феллоwсхипс).

Ријеч је о међународном програму стипендија који промовише мобилност истраживача у Италију и из Италије у области истраживања канцера.
За програм се могу пријавити лица која имају докторат или најмање 4 године истраживачког искуства.

Програм нуди трогодишње стипендије за:
• Одлазећу мобилност: истраживачки који су најмање три године радили у Италији и заинтересовани су за истраживачко искуство ван Италије;
• Долазећу мобилност: истраживачи ван Италије који желе стећи истраживачко искуство на некој научноистраживачкој установи у Италији; и
• Грантови за реинтеграцију: за истраживаче који желе стећи истраживачко исксутво од најмање двије године на установи ван Италије, али желе да се врате и раде у научноистраживачком центру у Италији.

Рок за пријављивање је 25. јун 2018. године.
Више детаља о овом програму можете погледати на сљедећој web страници: www.ицаре-2.аирц.ит
За детаље око иЦАРЕ-2 програма можете се обратити надлежним особама на сљедеће е-маил адресе: мариафранцесца.моссуто@аирц.ит; и/или сара.редаелли@аирц.ит.
За више информација о Програму су-финансирања националних, регионалних и међународних програма (ЦОФУНД) у оквиру Марија Склодовска Кири акција можете се обратити националним контакт особама за Марија Кири програм, Филипу Петровићу, на е-маил адресу: фпетровиц@ац.ме и/или тел. 020 414 250 и Маријети Барјактаровић Ланзарди, на е-маил адресу: маријета.барјактаровиц@мна.гов.ме и/или тел. 067 314 178.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?