Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Малољетно лице затечено у конзумирању алкохола у локалу; власнику новчана казна и забрана обављања дјелатности

Објављено: 14.05.2018. 19:42 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, заједно са инспекторима Управе за инспекцијске послове, спровели акцију „Стоп служењу алкохола малољетницима“. У једном локалу је затечено једно малољетно лице у конзумирању алкохола, због чега је вланик локала кажњен, а локал запечаћен.

Наиме, службенци ЦБ Подгорица су заједно са инспекторима Управе за инспекцијске послове, у ноћи између 11. и 12.05.2018. ,године, спровели акцију „Стоп служењу алкохола малољетницима“ у угоститељским објектима: „Промаја“, „Мадона”, „Дистрицт”, „Цразy Цлоцк”, „Код Бора”, и „Амици Фриендс”, како би контролисали да ли особље угоститељских објеката служи алкохол малољетним лицима. У локалу „Промаја“ у улици Херцеговачкој, затечено је малољетно лице Л.С. (17) у конзумирању алкохола. О догађају је обавијештен његов родитељ којем је малољетник предат, док је власнику угоститељског објекта „Промаја“ Л.М. од стране Управе за инспекцијске послове издат прекршајни налог за наплату новчане казне и изречена је забрана обављања дјелатности.

Акција „Стоп алкохолу малољетницима“ је изведена у склопу пројекта „Младост“ који полиција спроводи ради сузбијања деликвентних понашања малољетника, као што су злоупотреба дрога и алкохола и коцкање, као и у циљу превенције оваквих понашања и заштите малољетника. Полицијски службеници ЦБ Подгорица ће, сходно плану, наставити ову превентивну активност, у циљу заштите малољетних лица тј. забране точења алкохолних пића малољетним лицима.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?