Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Дамјановић одржала радни састанак о приједлогу пројекта за програм ЕУРАТОМ

Објављено: 16.05.2018. 17:05 Аутор: Министарство науке
Министарка науке др Сања Дамјановић одржала је данас радни састанак са представницима Министарства одрживог развоја и туризма, Црногорске академије науке и умјетности, Електротехничког факултета Универзитета Црне Горе, Центра за екотоксиколошка истраживања, Завода за школство и невладине организације ПРОНА, у циљу размјене мишљења о припреми приједлога пројекта за ЕУ програм ЕУРОАТОМ који се тиче заштите од радиоактивног зрачења.

Састанку су присуствовали: проф. Перко Вукотић (ЦАНУ), проф. Неђељко Лекић (УЦГ-ЕТФ), др Никола Свркота (ЦЕТИ), мр Дуња Булајић (ПРОНА), Миодраг Вучељић (Завод за уџбенике), Невена Чабрило (Завод за школство), Тамара Дјуровић, начелница Дирекције за заштиту ваздуха и заштиту од буке у животној средини у Министарству одрживог развоја и туризма и Наташа Бјелица, савјетница у истој Дирекцији.

Саговорници су разговарали о начину удруживања и моделу сарадње у припреми приједлога пројекта за специјални позив ЕУРАТОМ, Програм за истраживање и обуку у области истраживања заштите од зрачења, у који су укључене релевантне европске научне институције и организације, међу којима и ЦЕРН. У Црној Гори је у протеклом периоду реализован пројекат „Истраживање радиоактивности у животној средини“ под руководством ЦАНУ.

На састанку су размијењена мишљења о бенефитима учешћа у програму, потенцијалним будућим актерима националног тима који би се бавио пројектом, едукативном карактеру, те активном учешћу научних и образовних институција.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?