Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: У петак радионица о могућностима подршке ЕУ програма за мала и средња предузећа

Објављено: 16.05.2018. 15:31 Аутор: Министарство економије
Министарство економије, Директорат за инвестиције, развој малих и средњих предузећа и управљање ЕУ фондовима, у склопу пројекта Ентерприсе Еуропе Нетwорк, Сцале.уп, у сарадњи са Бусинесс Старт Уп Центром Бар, организује радионицу „Предузетништво и иновације за раст“, која ће одржати у петак, 18. маја у просторијама ЕУ Инфо Центра (Ул. 19. Децембра, Подгорица), са почетком у 9:00 часова

На радионици ће бити представљен пројекат Ерасмус за младе предузетнике (Ерасмус фор Yоунг Ентрепренеурс) намијењен потенцијалним и постојећим предузетницима (који послују не дуже од три године), да искористе шансу за одлазак на практичну обуку у неку од реномираних иностраних компанија, при чему се дјелимични трошкови боравка и стручног усавршавања у иностранству покривају из буџета пројекта. 

Своје искуство на успјешној припреми апликације за МСП Инструмент, Хоризон 2020 програма представиће представници компаније Сwифттy доо из Београда, која је добитник Хоризон 2020 МСП Инструмент фазе 1, као и двоструки добитник „Сеал оф Еxцелленце“ издатог од стране Европске комисије у оквиру СМЕ Инструмент фазе 2.

МСП Инструменти су намијењени искључиво малих и средњим предузећима, који ће имати прилику да се упознају са контекстом, логиком и циљевима МСП Инструмента, кључним критеријумима на темељу којих се доносе одлуке и бирају пријаве које ће бити финансиране.

У претходном периоду, одржан је велики број инфо дана и радионица на тему пројектних апликација у оквиру Хоризон 2020, програма који је усмјерен на изврсност у истраживањима и иновацијама, на рјешавање друштвених изазова (повећање броја радних мјеста, продуктивности рада) и повећање конкурентности индустрије, са посебним акцентом на сектор малих и средњих предузећа.

Свим заинтересованим предузећима ће бити на располагању и детаљне консултације, нарочито онима која су већ аплицирали или припремају пројектне апликације. 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?