Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Инжињерија Војске Црне Горе омогућила саобраћај преко ријеке Зете

Објављено: 16.05.2018. 19:09 Аутор: мод

 

Војници Инжињерске чете Пјешадијског батаљона из касарне „Милован Шарановић“  изградили су у Даниловграду алтернативни мост "Бејли",којим ће се, до завршетка реконструкције постојећег моста, одвијати саобраћај преко ријеке Зете.

 

У оквиру успјешне сарадње Војске Црне Горе са општином Даниловград и Дирекцијом јавних радова, припадници Војске су за пет дана склопили помоћни мост, како би се пјешацима и возачима обезбиједило сигурно функционисање са једне на другу страну обале.

Начелник Одсјека за операције у Генералштабу ВЦГ, пуковник Саша Ивановић, нагласио је да је ово била  добра прилика да се на пробу ставе могућности војних капацитета и да Војска Црне Горе на прави начин ефикасно и благовремено одговори постављеном задатку.

"Успјели смо да први пут у земљи склопимо "Бејли” са два распона и челичном конструкцијом дужине 60 метара, која је ослоњена на бетонске стубове са једном коловозном траком", прецизирао је Ивановић.

Мост”Бејли” омогућиће несметан саобраћај преко ријеке Зете, од центра града према Пажићима и Мартинићима, као и другим мјестима на сјеверу општине, до завршетка реконструкције старог Мирковог моста.

Ово је још једна у низу реализованих активности, гдје је Војска ставила своје капацитете на располагање локалним управама, у циљу што бржег и ефикаснијег рјешавања инфраструктурних проблема становника градова широм Црне Горе.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?