Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никшић: Расвијетљена три кривична дјела из области имовинских деликата

Објављено: 16.05.2018. 19:59 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић су, предузимајући мјере и радње у циљу расвијетљавања кривичних дјела из области имовинских деликата, расвијетлили три кривична дјела и том приликом процесуирали два осумњичена лица, од којих је једно лице безбједносно интересантно.

Наиме, Дежурна служба ЦБ Никшић је, 08.05.2018. године око 00:15 часова, обавијештена од стране диспечера заштитарске агенције да се активирао алармни систем на објекту маркета „Сваки дан“ у улици Пека Павловића. Извршеном блокадом ужег лица мјеста, службеници ЦБ Никшић затекли су једно непознато лице, које је покушало да се удаљи са лице мјеста, у чему је спријечено од стране службеника полиције. Осумњичени је лишен слободе и доведен у службене просторије ЦБ Никшић, гдје је утврђено да се ради о Е.М. (18) из Никшића. Криминалистичком обрадом, полицијски службеници су дошли до сумње да је Е.М. у друштву безбједносно интересантног лица Б.Ј. (25) из Никшића, употребом подесног средства, поломио стакло на маркету „Сваки дан“ и из његове унутрашњости отуђио алкохолно пиће и уређај за аутоматску обраду видео записа. Полицијски службеници су од Е.М. одузели рукавице и једну поткапу, тзв. фантомку.

Такође, полицијски службеници су даљом криминалистичком обрадом дошли до сумње да су Е.М. и Б.Ј. претходно, 06.05.2018. године око 23:30 часова, у насељу Драгова Лука починили кривично дјело тешка крађа на штету маркету „Идеа“, на начин што су подесним средством поломили излог стакла и том пиликом из објекта отуђили већу количину цигарета, чоколада и алкохолног пића. Полицијски службеници ЦБ Никшић поступајући по претходно прибављеној наредби судије за истрагу Основног суда у Никшићу су извршили претрес стана и просторија које користи Б.Ј. и то приликом пронашли дио отуђене робе из маркета „Идеа“ – Драгова Лука, која је одузета. Б.Ј. је лишен слободе.

Надаље, Е.М. и Б.Ј. су, 02.05.2018. године, како се сумња, починили кривично дјело тешка крађа у покушају на штету маркета „Идеа'' у насељу Ћеменца, на начин што су претходно прекинули довод електричне енергије у објекту и тако онеспособили алармни систем, након чега су употребом подесног средства покушали да отуђе сеф са новцем, који је био причвршћен за зид у једној од просторија објекта, а пошто нијесу у томе успјели одустали су од даље намјере вршења кривичног дјела и напустили објекат.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Никшићу који је наложио да се Е.М. и Б.Ј. лише слободе и да му се приведу уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да су починили три кривична дјела и то два кривична дјела тешка крађа и једно кривично дјело тешка крађа у покушају. Након саслушања, државни тужилац је осумњиченог Е.М. пустио да се брани са слободе, док је лицу Б.Ј. одредио задржавање у притворским просторијама ЦБ Никшић до привода судији за истрагу Основног суда у Никшићу.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?