Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Дамјановић отворила прво Национално такмичење из програмирања у организацији Британског савјета

Објављено: 16.05.2018. 20:27 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo naukeМинистарка науке др Сања Дамјановић отворила је прво Национално такмичење из програмирања помоћу мицро-бит уређаја, које је организовао Британски савјет у партнерству са Министарством просвјете и Заводом за школство у циљу развоја информатичке писмености ученика основних школа.

-Ово је само једна од многобројних значајних иницијатива покренутих од стране Британског савјета, у циљу свеукупне модернизације наше земље. Министарство науке препознаје и изузетно цијени напоре Британског савјета. Наш заједнички задатак је развој информатичке писмености ученика, јер су управо млади људи носиоци развоја иновација у земљи. Имајући у виду да живимо у дигиталном друштву, изузетно је важно да ученици у раном добу усвајају дигиталне вјештине, те уче да креативно рјешавају задатке, казала је министарка Дамјановић.

Присутнима су се обратили и Александар Митровић, државни секретар Министарства просвјете, Гавин Вессеy, замјеник британске амбасадорке у Црној Гори, Решад Сијарић, директор Завода за школство и Вања Маџгаљ, директорица Бритисх Цоунцил-а.

Такмичење из програмирања помоћу мицро-бит уређаја се одржава у оквиру пројекта Британског савјета „Школе за 21. вијек“, који има за циљ развој кључних вјештина код ученика узраста 10-14 година, критичко размишљање и рјешавање проблема, дигитане вјештине и кодирање мицро-бит уређајима.

У комисији за оцјену ученика су, осим директорице Британског савјета Вање Маџгаљ, начелница Одјељења за информационо-комуникационе технологије у Министарству просвјете, Марина Матијевић, тренери у пројекту Рајко Косовић и Драгутин Шћекић и директор компанија Ме-нет и Алицорн д.о.о. Милутин Павићевић.

Добитници прве и друге награде ће учествовати на регионалној конференције „Нове технологије у образовању“, која се одржава 8 и 9. јуна 2018. у Београду.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?