Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Посјета бригадног генерала Даковић НАТО команди за операције у СХАПЕ, Монс, Белгија

Објављено: 17.05.2018. 21:00 Аутор: мод

Вршилац дужности начелника Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Илија Даковић, боравио је у посјети НАТО команди за операције (Аллиед Цомманд Оператионс-АЦО) у СХАПЕ (Супреме Хеадqуартерс Аллиед Поwерс Еуропе), Монс, Белгија.

Том приликом, генерал Даковић састао се са замјеником Врховног савезничког команданта за Европу (Депутy Супреме Аллиед Цоммандер Еуропе ДСАЦЕУР), британским генералом Сир Јамес Еверардом. Генерал Даковић се захвалио на свеобухватној подршци коју је АЦО команда пружила Војсци Црне Горе у процесу еуроатлантских интеграција.

“Војска Црне Горе изражава спремност и посвећеност јачању сарадње у свим областима, сто ће, сигуран сам, додатно допринијети напорима Алијансе да одговори на све сложеније савремене безбједносне изазове” - истакао је Даковић.  Такође, информисао је саговорника о приоритетима Војске Црне Горе, са посебним акцентом на учешћу у НАТО вођеним операцијама. Током разговора истакнут је значај реализације пројекта заштите ваздушног простора Црне Горе (Аир Полицинг) у сарадњи са Грчком и Италијом.

Генерал Даковић је као приоритет истакао даљу модернизацију и опремање Војске Црне Горе у складу са најсавременијим стандардима, као и попуну позиција у оквиру НАТО командне структуре.

Генерал Еверард честитао је Црној Гори на оствареним реформама и чланству у НАТО, истакавши спремност за наставак сарадње, посебно у процесу пуне интеграције Војске Црне Горе у НАТО војну и командну структуру.

Током посјете генерал Даковић обишао је војно-дипломатске представнике Војске Црне Горе који су ангажовани у Канцеларији националног војног представника и НАТО штабним позицијама у СХАПЕ.

modmod

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?