Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Цетиње: Кривична пријава против осумњиченог за КД зеленаштво

Објављено: 17.05.2018. 21:03 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења безбједности Цетиње су јуче надлежном тужиоцу поднијели посебан извјештај, као допуну кривичне пријаве претходно поднијете против непознатог починиоца, против Ч.В. (48) из Цетиња, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело зеленаштво.

Наиме, службеници ОБ Цетиње су, 16.05.2018. године, надлежном тужиоцу поднијели кривичну пријаву против Ч.В. због постојања основане сумње да је починио кривично дјело зеленаштво на штету З.С.

Он је, како се сумња, са оштећеним З.С. током 2011. године уговорио да му позајми новац на тзв. зеленашку камату у износу од 15.000 еура, те да му оштећени мјесечно исплаћује одређени износ на име те камате до отплате дуга.

Сумња се да је оштећени З.С. осумњиченом Ч.В. исплаћивао тзв. камату до 2014. године.

Оштећени З.С. је, како се сумња, приликом уговарања тзв. зеленашке камате осумњиченом као средство обезбјеђења у залог дао непокретност односно плац, а којом приликом је састављен и фиктивни уговор о купопродаји који је код нотара заведен као прави.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?