Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У Скадру потписан Протокол о сарадњи полиција Црне Горе и Албаније током љетње туристичке сезоне: Црногорски и албански полицајци седмо љето патролирају заједно на нашем приморју

Објављено: 18.05.2018. 20:11 Аутор: УП
UP

ВД директор Управе полиције МУП-а Црне Горе Веско Дамјановић и замјеница генералног директора Полиције Републике Албаније и директорица граничне полиције ове државе Аида Хајнај Веизај потписали су у Скадру у Албанији Протокол о сарадњи полиција Црне Горе и Албаније током љетње туристичке сезоне 2018. године.

Како је то предвиђено Протоколом, и ове године, седме заредом, полицијски службеници из Албаније ће бити упућени на рад у Црну Гору током наредних љетњих мјесеци, гдје ће на приморју, у три смјене у трајању по 20 дана, патролирати заједно са црногорским колегама.

Осим полицијских службеника из Албаније, на рад у Црну Гору ће, од 01. јула до 01. септембра, сходно протоколима бити упућени и полицијски службеници из Италије, Хрватске, Македоније и Србије.

Овај модел сарадње – упућивање на рад у Црну Гору службеника униформисане полиције и службеника криминалистичке полиције из пет земаља је претходних година био успјешан у смислу регионалне полицијске сарадње јер су размјена информација, искустава и добрих пракси допринијели превенцији и откривању чак и тешких кривичних дјела.

ВД директор Веско Дамјановић и замјеница генералног директора Аида Хајнај Веизај су на састанку у Скадру оцијенили да граничне полиције Црне Горе и Албаније ефикасно сарађују у области сузбијања прекограничног криминала, посебно у откривању и спрјечавању кријумчарења опојних дрога, те да овим активностима доприносе и заједничке граничне патроле полиција двије државе.

Као и претходних година, полицијски службеници из Републике Албаније ће током љета бити ангажовани у Центру безбједности Будва и Одјељењу безбједности Улцињ.

UP

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?