Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана експертска мисија о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о граничној контроли

Објављено: 18.05.2018. 21:00 Аутор: МУП
Министарство унутрашњих послова је у сарадњи са ТАИЕX-ом, током протекле недјеље, у периоду од 14. до 18. маја организовало експертску мисију о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о граничној контроли.

Радом екпертске мисије координирао је генерални директор Директората за стратешко-развојне послове Сафет Кораћ, а експерти ангажовани од стране ТАИЕX-а су Роберт Море, руководилац Одјељења за операције граничне полиције и Петер Скербиш, руководилац Одјељења управљања границом, из Словеније. Учесници мисије били су и чланови Радне групе, међу којима су представници Сектора граничне полиције, Управе царина, Управе за имовину, као и службеници Министарства унутрашњих послова.

Циљ експертске мисије у вези са израдом Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о граничној контроли био је пружање подршке и савјетовање од стране ескперата ради проналажења најбољих законских рјешења којим ће се омогућити усаглашавање предметног закона са правном тековином Европске уније, превасходно Закоником о шенгенским границама, као и стварање што бољих услова за рад полицијских службеника у вршењу граничне контроле, чему су највећи допринос дали представници Управе полиције.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?