Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Херцег Нови: Расвијетљене двије тешке крађе; осумњичени лишен слободе

Објављено: 18.05.2018. 19:51 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Херцег Нови су јуче, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, лишили слободе једно лице осумњичено да је починило два кривична дјела тешка крађа.

Наиме, службеници ЦБ Херцег Нови су, 17.05.2018. године, лишили слободе А.С. (33) држављанина Косова са пребивалиштем у Тивту, због постојања основане сумње да је починио два кривична дјела тешка крађа.

Он је, како се сумња, једно кривично дјело починио на штету И.Б. на начин што је, 23/24.10.2017. године, на полуострву Луштица, село Горње Росе, употребом подесног средства – пајсера насилно отворио прозор на кући оштећеног, ушао у унутрашњост куће, гдје је извршио преметачину и отуђио телевизор марке „Воx“ и рутер за телевизор. Отуђене ствари осумњичени је, сумња се, продао на пијаци у Тузима у Подгорици.

Надаље, друго кривично дјело тешка крађа А.С. је, сумња се, починио на штету Ј.П, на начин што је, како се сумња, 20/21.04.2018. године у селу Забрђе на полуострву Луштица, употребом подесног средства насилно отворио улазна врата куће оштећеног, након чега је ушао у унутрашњост куће одакле је отуђио фрижидер марке „Qуадро“, музичку линију марке „Самсунг“ и акумулаторску ручну батеријску лампу. Отуђене предмете А.С. је, сумња се, сакрио у помоћном објекту куће коју користи.

Полицијски службеници ЦБ Херцег Нови и ОБ Тиват, поступајући по оперативним сазнањима, а на основу претходно прибављене наредбе судије за истрагу Основног суда у Котору су, 04.05.2018. године, извршили претрес куће и помоћних просторија које користи А.С. у Тивту. Извршеним претресом пронађен је и одузет већи број предмета и ствари за које постоји основи сумње да потичу из кривичног дјела.

Током криминалистичке обраде, полицијски службеници су дошли до сазнања да је А.С. током 2017. и 2018. године извршио већи број кривичних дјела против имовине на територији полуострва Луштица, на начин је употребом подесног средства и физичке снаге насилно отварао улазна врата објеката, послије чега је из њихове унутрашњости отуђивао техничке ствари (телевизоре, музичке линије, рисивере), алат, плинске боце и друге ствари. У консултацији са државним тужиоцем у Основном државном тужилаштву у Херцег Новом, полицијски службеници предузимају све мјере и радње из своје надлежности у циљу идентификације оштећених лица, тј. власника кућа и викендица, јер се ради, у већини случајева, о кућама страних држављана који тренутно нису у Црној Гори.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?