Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић: Наставићемо да подижемо способности Војске и инжињеријске чете

Објављено: 20.05.2018. 02:20 Аутор: мод

Министар одбране, мр Предраг Бошковић обишао је данас радове које Инжињеријска чета Војске Црне Горе изводи на на територији Куча, конкретно на проширењу пута Убли-Раће-Момче, као и на пробоју пута Косор-Купусци у Кучима.

“Војска Црне Горе изводи интензивне радове у предјелу Куча, како би допринијела да овај крај буде приведен туристичкој намјени и омогућила валоризацију потенцијала Кучких корита“ поручио је Бошковић. Додао је да су активности Инжињеријске чете показатељ како наша Војска може да буде, у мирнодопским условима, веома корисна за грађана и за цивилни сектор. Министар Бошковић је истакао „Наставићемо да подижемо способности Војске и инжињеријске чете, како би могла да одговори потребама и у другим дјеловима Црне Горе.Јер оно што смо видјели данас је свакако за понос и Војсци Црне Горе и држави и главном граду. Улагање у капацитете Инжињеријске чете се већ исплатило само овдје у Кучима, а сигуран сам и у другим дјеловима ЦГ. Након само шест мјесеци, трипартитни уговор потписан између  Војска Црне Горе,Фонда за развој Куча и Главног града превазишао је очекивања.“

Др Радомир Прелевић, директор Фонда за развој Куча је нагласио да су мјештани поносни што министар одбране Црне Горе обилази  трасу на којој припадници ВЦГ изводе грандиозне радове. „Када се радови заврше, представљаће изванредну  могућност за бољи живот Куча. Војска Црне Горе је у протеклих неколико година реализовала пројекте у Кучима, о којима се генерацијама сањало“истакао је Прелевић. Додао је да је, у протекле двије године, Војска дала одлучујући допринос на путу Какарицка-Фундина- Затријебач, гдје и поред великог улагања дијаспоре из Америке, пут није могао бити завршен без  одлучујуће радова које је Војска Црне Горе реализовала, обезбјеђујући, на тај начин, и алтернативни пут до Корита. Најавио је да ће се у наредном периоду посветити пажња раду на путевима који омогућавају туристичку валоризацију овог краја, како зимску Кучких корита, тако и реализацију других пројеката, попут међународне бициклистичке трке „Трофеј Куче 2018“, која ће, захваљујући залагању и радовима Војске Црне Горе, постати традиционална. „Дакле, Војска Црне Горе-Фонд за развој Куча-Главни град су добитна комбинација“, закључио је Прелевић.

 Ангажовање Инжињеријске чете на унапрјеђењу инфраструктуре широм Црне Горе представља наставак успјешне реализације пројеката Војске са локалним управама. Протеклих година, Инжињеријска чета ВЦГ била је вршила радове пробоја нових и проширења постојећих путева, санације клизишта, сјече шибља, насипања, као и чишћења путева, при чему су сви радови изведени у изузетно тешким теренским и земљишним условима, , што изискује употребу минско-експлозивних средстава и велико напрезање механизације.

Подсјећамо да је Војска Црне Горе, само у току прошле године, на територији општине Подгорица, извршила радове на санацији пута Фундина-Затријебач, пробијла пут у насељу Диноши-Пикаље, и очистила око 30 км катунских путева. 

 modmod

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?