Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Расвијетљена три кривична дјела из области имовинског криминалитета; два лица лишена слободе а против трећег поднијета кривична пријава у редовном поступку

Објављено: 23.05.2018. 20:45 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица расвијетлили су три имовинска деликта – разбојничку крађу у покушају, тешку крађу и крађу, и због сумње да су их починила лишили су слободе два лица док је против трећег осумњиченог поднијета кривична пријава у редовном поступку.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица лишили су слободе С.А. (19) из Подгорице, због сумње да је на штету Б.М. и бензинске пумле „Петрол“ починио кривично дјело разбојничка крађа у покушају. Он је, како се сумња, 10.05.2018. године покушао да отуђи алуминијска врата која припадају овој безинској пумпи али га је том приликом опазио грађанин Б.М. који је покушао да га спријечи у одношењу врата. С.А. је тада, сумња се, задао Б.М. ударац шаком у предјелу главе, након чега се, оставивши врата која је имао намјеру да отуђи, удаљио са лица мјеста мотоциклом којим је претходно дошао. Б.М. је задобио повреду од ударца и пружена му је љекарска помоћ. Осумњичени С.А. је уз посебни извјештај, као допуну кривичне пријаве претходно поднијете против непознатог извршиоца, приведен надлежном тужиоцу, због основане сумње да је починио наведено кривично дјело.

Службеници ЦБ Подгорица лишили су слободе и А.Ј. (34) из Подгорице, због сумје да је на штету Г.И. починио кривично дјело тешка крађа. Он је, како се сумња, 19.05.2018. године провалио у помоћни објекат, у власништву овог лица, који се налази у мјесту Дољани, из којег је потом отуђио један дио ствари док га је у отуђењу осталих ствари и алата затекао оштећени Г.И. након чега је А.Ј. побјегао са лица мјеста. Осумњичени А.Ј. је уз посебни извјештај, као допуну кривичне пријаве претходно поднијете против непознатог извршиоца, приведен надлежном тужиоцу, због основане сумње да је починио наведено кривично дјело.

Осим тога, службеници ЦБ Подгорица су надлежном тужиоцу у редовном поступку поднијели кривичну пријаву против М.В. (33) из Пријепоља – Република Србија, са боравком у Подгорици, због основане сумње да је на штету маркета „Воли“ починио кривично дјело крађа. Он је, како се сумња, 16.05.2018. године ушао у продајни објекат „Воли“ који се налази у ТЦ „Базар“, одакле је, искористивши кратку одсутност радника, из регистар касе отуђио 160 еура.

Сва ова кривична дјела расвијетљена су у кратком року и то захваљујући оперативном раду службеника ЦБ Подгорица.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?