Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Граде се спортски терени код основне школе у Плаву

Објављено: 24.05.2018. 17:28 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Министарство просвјете расписало је тендер за избор извођача радова на уређењу школског дворишта и адаптацији спортских терена ЈУ ОШ “Хајро Шахмановић” у Плаву, а процијењена вриједност радова износи 240.000 еура.

Реализацијом овог пројекта ученици у највећој плавској основној школи добиће два спортска терена са савременим подлогама прилагођеним за разне екипне спортове, простор са справама за вјежбање на отвореном, дјечије игралиште, те трибине капацитета преко 200 мјеста.

Кроз пројекат ће се, такође, уредити прилаз школи и ријешити проблем паркинга, а рок за завршетак радова је 70 дана од дана увођења извођача у посао.

PR služba p

“Министарство просвјете континуирано ради на унапређењу школске инфраструктуре, а уређење школског дворишта и адаптација спортских терена ЈУ ОШ “Хајро Шахмановић” у Плаву само је један у низу оваквих пројеката. Уређењем школског дворишта створиће се услови за квалитетнију наставу физичког васпитања, али и својеврстан центар спортских дешавања Плављана, какав они одавно заслужују”, саопштио је министар просвјете др Дамир Шеховић.

Он је нагласио да је развој Сјевера један од Владиних приоритета и најавио да се наредних дана очекује објављивање тендера за изградњу савременог спортског игралишта у ЈУ ОШ “Џафер Никочевић” у Гусињу, чија процијењена вриједност ће бити око 250.000 еура. Шеховић је објаснио да овај пројекат Министарство просвјете спроводи кроз модел суфинансирања са Фондацијом Гусиње из Њујорка.

PR Služba

У инфраструктуру образовно – васпитних установа општине Плав у претходном периоду уложена су значајна средства. Расписан је тендер за градњу школе Војном Селу процијењене вриједности 150.000 еура. У ЈУ ОШ “Хајро Шахмановић” у току су радови на реконструкцији тоалета, а пројекат је вриједан 38.000 еура. Саниране су посљедице земљотреса на објекту ЈУ ОШ “Петар Дедовић” у Мурину вриједности 58.000 еура, а током љетњих мјесеци адаптираће се и објекат подручног одјељења ЈУ ОШ “Хајро Шахмановић” - Брезојевица вриједности 15.000 еура. Такође, обезбијеђена су средства за адаптацију асфалтне подлоге на спортском терену подручног одјељења ЈУ ОШ “Петар Дедовић” у Горњој Ржаници вриједности око 10.000 еура.

Посљедице земљотреса саниране су и у подручном одјељењу ЈУ ОШ “Џафер Никочевић” - Вусање у општини Гусиње вриједности 44.000 еура, и у Коњусима, општина Андријевица, укупне вриједности 53.000 еура.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?